Selectia. Trebuie sa fii bun cu pasarile, dar strict cu ele in acelasi timp: O mana de fier intr-o manusa de catifea. In plus, selectia poate sa inceapa destul de devreme, de fapt deja cand pasarile sunt inca in oua.
Greseli
Referitor la selectie se fac urmatoarele greseli: unii oameni cred prea devreme ca un porumbel este un porumbel bun. O pasare care este medie pentru un campion, deci nu suficient de buna, poate fi pusa in voliera de reproductie de catre non-campioni. Altii au pasari in voliera de reproductie care nu au ce cauta acolo. Pasari de patru ani de exemplu, care niciodata nu au reprodus pui buni. Singurul motiv pentru care ei totusi sunt in viata este originea lor, sau pretul care a fost platit pentru ei. Pentru pasarile de concurs aceeasi poveste: un porumbel de doi ani rareori devine o pasare mai buna cand mai imbatraneste. Aceasta inseamna ca un porumbel de doi ani trebuie sa fie un porumbel bun sau un porumbel mort. Din acest motiv majoritatea campionilor in Europa angajeaza la concursuri atat de multi tineri. (yearlingi).
Tanar
Acesta este mult mai diferit decat unul de acum cateva decenii. Daca te uiti la rezultate in prezent in Belgia sau Olanda, vei observa cat de tineri sunt invingatorii in comparatie cu trecutul. Spre deosebire de trecut, acum majoritatea locurilor de top sunt catigate de tineri sau de porumbei de doi ani. Doar la cursele de doua zile cum ar fi cele de la Pau si Barcelona aceasta este diferit.
in trecut, un porumbel care era bolnav se pierdea. Simplu, deoarece nu aveam medicamente. Mai tarziu, noi am obtinut medicamente si am inceput sa avem probleme cu totii. Cum asa? Datorita medicamentelor, de-a lungul timpului am obtinut porumbei mai sensibili la boli. Foarte multi crescatori nu si dau seama ca medicina s-a dezvoltat pentru a trata boli. Ei cauta refugiu in medicina cand rezlutatele sunt slabe, in timp ce-i suspecteaza pe campioni ca sunt atat de buni, ca au rezultate atat de bune datorita medicamentelor. Aceasta este o conceptie total gresita.
Medicina nu face expertii mai buni cursieri, o selectie puternica bazata pe rezultate, sanatate naturala si imunitate oricum face acest lucru.
Puiandru
In trecut, majoritatea campionilor in Europa intarcau puii cand ei aveau 4 saptamani. Acum ei fac aceasta la varsta de 3 saptamani. Ei fac astfel din mai multe motive:
pentru a elibera porumbeii batrani. Hranirea puilor oboseste, in special pasarile foarte batrane.
intarcarea lor la o varsta tanara va face puii mai blanzi. Foarte putini porumbei sant de felul lor speriosi. Responsabil de acest lucru este crescatorul. El nu are un contact bun cu pasarile, le prinde foarte salbatic: cu mainile deasupra capului, se apropie usor de pasare si apoi pe neasteptate ''Bang'' l-a prins. Cum sa te astepti ca aceste pasari sa nu-si piarda toata increderea in tine? Cum sa te astepti ca acesti porumbei sa intre repede cand ei se intorc acasa de la concurs cand ei te vad? Credeti sau nu, cunosc columbofili ale caror pasari nu intra pe trapa decat daca ei stau ascunsi. Sunt de asemenea si altii: columbofili ale caror pasari intra repede pe trapa doar datorita faptului ca-i vad pe ei. Ei fac un lucru bun.
alt motiv bun pentru a intarca puii la varsta tanara este pentru selectie. Vei afla curand care sunt cei bolnaviciosi.
Porumbei fara viitor
Selectia pasarilor tinere este cea mai buna. De fapt poti sa incepi deja selectia cand pasarile sunt inca in oua.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: scaetecornel
Mesaj:
scaetecornel
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.