647 poze   92305 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 April 2007

coriza

CATARUL INFECTIOS (CORIZA)

Bolile tractului respirator sunt adesea infectii mixte cu germeni ai tractului respirator, care izbucnesc ca rezultat al efectelor combinate ale acestor germeni. Microclimatul necorespunzator din porumbar scade rezistenta porumbeilor la infectii si reprezinta un factor favorizant.

Patogeneza

De obicei poarta infectiilor respiratorii este deschisa de Mycoplasma si virusurile respiratorii asociate cu fungi si trichomonas. Scaderea rezistentei porumbeilor permite invazia cu pasteurele, coci, coli etc. Efectul acestor infectii secundare se vede si se aude prin catar, jetaj si raluri cu suieraturi. Catarul nu este cauzat intotdeauna de infectii. Foarte frecvent, ventilatia insuficienta, deficitul de oxigen, continutul ridicat de noxe si praf in porumbar pot fi cauze ce determina scaderea rezistentei porumbeilor si declansarea catarului.

Simptome

Boala debuteaza cu jetal nazal si stranut. Jetajul seros initial devine mucopurulent si apoi galbui-brun. Se observa apoi scaderea consumului de furaje si apa si a performantelor de zbor. Capul si fata se murdaresc de mucus umed si uscat prin miscarile de scarpinat pe care le face porumbelul. Cand deschidem ciocul se vede filon de mucus ce iese din fanta palatina pana in spatiul retrolingual si laringe. Pe laringe si faringe apar depozite alb-galbui si procesul inflamator se extinde pe trahee si sacii aerieni.

Diagnosticul (recunoasterea bolii)


Diagnosticul de catar infectios se stabileste pe baza semnelor clinice descrise mai sus. Acesta poate fi confirmat de medicul veterinar prin examne de laborator.

Diagnostic dferential

ORNITOZA, TRICHOMONOZA

Tratament

Imediat ce a aparut primele simptome se va administra una din aceste substante:

Tilozina: 1 g la 1 litru de apa, timp de 3 zile
Tiamulin 40%: 10 g la 36 litri de apa, timp de 3-5 zile
Oxitetraciclina 98%: 2 g la 1 litru de apa, timp de 5 zile
Lincospectim 100: 1 g la i litri de apa, timp de 3-7 zile
Pentru cazurile izolate se poate folosi Furogal O sau T comprimate – 1 comprimat pe cap sipe zi, 2-3 zile consecutiv.

Se vor ameliora conditiile de ventilatie in adapost si densitate. Se va face curatenie saptamanal si dezinfectie cu aldezin – 12,5 ml la 20 de litri de apa -prin pulverizare (spray).

Daca se foloseste Clortetraciclina nu se va administra la porumbei calciu (exemplu Grit). Calciu reduce eficacitatea clortetraciclinei.

In acest interval se suspenda si baile de apa si se vor administra tonice generale: Aminovital. Selevit, Bioextract, Carmine, Carot-Corn etc.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.