647 poze   92374 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 April 2007

ad schaerlaeckens

Repet la nesfârşit că nimeni din lumea asta nu poate spune cu certitudine dacă un porumbel este bun6. Toţi porumbeii buni au un gât perfect (laringe, esofag etc.). Nici prea roşu, nici prea larg deschis şi nu gâfâie. Aici, lucrurile pot fi interpretate. Şi păsările slabe calitativ pot avea un gât perfect, dar… dacă gâtul are defecte, acea pasăre cu siguranţă nu e bună.

. Prefer porumbeii care nu năpârlesc prea repede. Păsările aflate la a 5-a pană năpârlită nu mai pot fi angajate la concursuri.

. În timpul sezonului competiţional (şi în orice alt moment), păsările trebuie să fie nerăbdătoare să facă baie. Dar, dacă le place sau nu, acest lucru depinde şi de starea vremii. Când e cald şi senin, nu prea au chef de scăldat. Dar, când plouă, au chef. Dacă porumbeii unui prieten columbofil fac baie iar ai dvs. nu, nu puteţi da vina pe starea vremii, ci înseamnă că aveţi (o mică) problemă de sănătate.
reproducător sau zburător.

Pe de altă parte, este mult mai uşor să recunoşti un porumbel care NU este bun.

Unii dintre ei au atât de multe defecte şi atât de grave încât nu au cum să fie buni.

Când spun acest lucru colegilor de breaslă, mulţi dintre ei înţeleg ce vreau să zic, pentru că nu îmi răstălmăcesc cuvintele.

Toţi câinii sunt animale, dar nu toate animalele sunt câini.

În afară de clasamente, există unele lucruri pe care le consider esenţiale atunci când îmi analizez păsările.

Iar cele care nu prezintă aceste calităţi nu au ce căuta la mine în crescătorie.

. Porumbeii trebuie să aibă un penaj mătăsos. Am văzut păsări bune de talie mare, păsări bune de talie mică, păsări bune cu un corp alungit, păsări bune cu un corp scurt, păsări bune cu stern adânc, păsări bune cu un spate slab, dar niciodată nu am văzut o pasăre bună cu penaj de proastă calitate. În special păsările cu pene casante, care se rup uşor nu sunt de dorit.

. O pasăre bună are un echilibru bun. Prefer porumbeii de talie medie, dar asta nu e musai. Un porumbel perfect oricum este de talie medie.

Porumbeii trebuie să aibă o stare de sănătate dobândită pe cale naturală. Orice pasăre se poate îmbolnăvi, dar cele care au nevoie de ajutor medical permanent sunt cele pe care trebuie să le eliminaţi.

Pupila ochiului trebuie să fie mică şi orientată spre înainte. Culoarea nu este relevantă.

Păsările bune au un caracter puternic sau spirit de luptă. Îşi iubesc teritoriul (boxa) şi vor lupta ca s-o apere. Am o preferinţă pentru femelele care nu-şi părăsesc ouăle nici chiar după 3 săptămâni de clocit. Şi mai am o preferinţă pentru păsările pe care le pot găsi pe întuneric chiar şi la o vârstă fragedă, pentru că ştiu în ce boxă sau pe ce odihnitoare se află. Porumbeii care nu au propriul raft şi pe care trebuie să-i caut prin toată crescătoria nu se numără printre favoriţii mei.
Porumbeii trebuie să ouă la cel mult 2 săptămâni de la împerechere. În caz contrar, ar trebui separaţi pentru câteva săptămâni deoarece nu sunt în formă.

Dacă într-adevăr vă doriţi să deveniţi campioni, trebuie să fiţi duri uneori şi să eliminaţi unele păsări la care ţineţi foarte mult pentru că sunt blânde sau au o culoare frumoasă.

Din ziua în care au ieşit din găoace, corpul lor trebuie să fie puternic. Unei păsări care poate fi inelată şi la 10 zile, fiind prea slabă, îi lipseşte vitalitatea.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
CiprianTodan 26 January 2012  
Un crescator si un orator deosebit acest Ad.Schaerlaeckens. De altfel, tot site-ul dvs m-a fermecat. Multa munca, multe articole puse in slujba celor dornici sa invete tot timpul cate ceva nou. Bafta multa in continuare.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.