647 poze   92375 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 April 2007

regulile si unele greseli ale columbofililor

REGULI SI UNELE GRESELI de evitat ALE INCEPATORULUI COLUMBOFIL
Descriere album: Regula 1
Ceea ce conteaza cel mai mult pentru a avea succes este sa ai porumbei buni. Suna atat de simplu insa … prea multi colegi de sport nu se tem de asta. Ei cred ca succesele sunt ascunse intr-o sticluta magica, ei cred in secrete care nu exista si cateodata ii suspecteaza pe campioni ca ar avea secrete pe care ei nu vor sa le arate sau sa le spuna. Insa daca ei au cumva secrete, atunci ele sunt … porumbeii lor!

Regula 2
Porumbeii buni nu sunt monopolul celor care sunt deja faimosi, din contra. Majoritatea celor care au un nume le datoreaza faima porumbeilor pe care i-au luat de la crescatori complet necunoscuti. Deci un porumbel nu este unul bun doar pentru ca el este de la fratii Janssen, van Loon, Klak, Toye sau oricine altcineva. Ceea ce majoritatea crescatorilor nu realizeaza este : chiar si cei mai mari campioni din lume reproduc mult mai multi porumbei prosti decat buni. Sunt de acord ca sunt multe inselatorii, insa atunci cand porumbeii care provin de la un campion se dovedesc a nu fi buni, nu inseamna ca ai fost inselat.

Regula 3
Uitati despre toate acele teorii legate de ochi.Belgienii si olandezii rad atat de mult pe seama lor si asta este un lucru pe care ar trebui sa il faca toti. Faptul ca nici macar nu exista cuvant olandez pentru “semnul din ochi” trebuie sa aiba un motiv. Oamenii de stiinta din Belgia spun in mod frecvent ca “semnul din ochi” este o prostie si asa este si opinia acelora care afirma ca ochii unui porumbel arata daca el este un bun zburator sau un bun reproducator.
Eu intotdeuna spun : “Daca vrei sa cumperi porumbei buni nu te uita in ochii porumbelului ci uita-te in cei ai crescatorului.” Este el cinstit?Face el tot posibilul ca sa vanda calitate pentru banii care ii primeste?

Regula 4
Daca as avea de ales intre a participa la un concurs cu un super-porumbel a carui conditie lasa de dorit si un porumbel de valoare medie in super forma eu l-as prefera pe cel din urma. Intr-adevar este adevarat ca porumbeii buni intra mai repede intr-o forma buna decat altii. Deci sanatatea naturala este deasemenea o calitate ! Debarasati-va de porumbeii care au probleme sa isi mentina sanatatea 365 zile pe an. Bineinteles ca trebuie sa tii porumbeii intr-un mediu propice. Cum poti sa te astepti ca porumbeii sa intre intr-o buna forma atunci cand ii tii intr-o crescatorie in care ei trebuie sa se lupte cu niste conditii grele cum ar fi caldura, curentii puternici de aer sau umiditatea?

Regula 5
Campionii stiu deasemenea cum sa aduca porumbeii buni intr-o buna forma, lucru absolut necesar pentru performanta, pentru ca asa cum am mai zis nu este indeajuns doar sa ai porumbei buni. Insa nu va imaginati ca forma poate fi adusa sau scuturata dintr-o sticluta. Deci stati departe de medicamente pe cat de mult posibil.

Medicamentele sunt facute pentru a trata oamenii si animalele care sunt bolnave. Ele nu sunt facute pentru a schimba porumbeii de valoare medie in campioni. “Sticluta magica” cu continutul sau magic care sa te faca un invingator … nu exista! De ce oare atatia veterinari sunt concurenti slabi? De ce oare campionii ar mai investi atati de multi bani in porumbei mai buni daca ei ar sti cum sa ii faca pe porumbeii prosti sa devina invingatori.

Este important pedigree-ul insa … nu mai mult de atat. Prea multi straini evalueaza prea mult acea bucata de hartie si asta este un lucru pe care belgienii si olandezii nu il pot intelege. De parca pedigree-le ar putea sa zboare… Cu un porumbel cu origine buna ai doar o sansa mai mare.Cumparatorii straini doar cauta sa fie inselati. Nu toti exportatorii si importatorii sunt oameni buni. Se intampla ca proprietarului unui super porumbel sa i se ofere mai multi bani daca el scrie un pedigree mai bun pentru ca asa sa valoreze mai mult porumbelul. Responsabili pentru asta sunt cumparatorii care estimeaza prea mult valoarea pedigree-ului. Daca pedigree-le s-ar scrie imediat dupa ce puii ar fi dati la intarcat, deci inainte ca ei sa castige vreun concurs, multi din ei ar fi diferiti decat ceea ce sunt acum.

Regula 7
Campionii niciodata nu antreneaza sau participa la concurs cu porumbeii care nu se antreneaza (zboara in jurul crescatoriei) in mod spontan, insa aici este o diferenta intre antrenament si antrenament. Porumbeii care zboara in cercuri fara sfarsit in jurul crescatoriei nu se antreneaza corespunzator. Cand vine “timpul antrenamentului” ei trebuie sa fie in alerta, cu gaturile ridicate ei trebuie sa fie gata izbucneasca din crescatorie facand un zgomot nemaipomenit.

Trebuie sa arate ca si cand voliera ar “vomita” porumbei care nu fac nici macar un singur cerc ci care zboara ca niste draci in linie dreapta. Cand te intorci si privesti atunci dupa ce le-ai dat drumul s-ar putea sa nu ii mai zaresti. Daca ei stau plecati pentru mai mult timp si apoi se intorc in grupiri mici, obositi si cu aripile atarnandu-le putin, atunci vei avea vise frumoase despre concursul care urmeaza.

Acum s-ar putea sa va dati seama de ce eu nu folosesc steagul pentru a imi face porumbeii sa zboare. Daca ai nevoie de el, atunci ai o problema. Atunci cand fortezi porumbeii care nu sunt sanatosi sa se antreneze s-ar putea s-ar putea sa le inrautatesti conditia care deja era una slaba.

Regula 8
In ceea ce priveste porumbeii buni, nu propaganda este cea care conteaza ci rezultatele. Insa in ceea ce priveste rezultatele este bine sa se tina seama de doua lucruri:

a. Cati porumbei a angajat crescatorul la concurs?Pare frumos atunci cand castigi zece premii. Insa daca acel om a angajat peste 100 de porumbei … nu inseamna nimic. Colegul sau care a castigat doar 3 premii a fost mult mai bun daca el a participat numai cu 3 porumbei.

b. Mai mult de atat, este foarte important cat de puternica este competitia. Un loc intai sau un rezultat impresionant nu inseamna nimic pentru mine. Eu vreau sa stiu mai multe.”Spune-mi impotriva cui concurezi si iti voi spune cat de buni sunt porumbeii pe care ii ai.”

Regula 9
Unii porumbei au defecte atat de mari incat se pot recunoaste atat de usor ca fiind porumbei rai insa opusul nu nu este adevarat. Nimeni nu poate vedea la sigur daca un porumbel este bun. Din cauza asta crescatorii inteligenti nu spun niciodata “asta este un porumbel bun”, ci ei zic “este un porumbel dragut care arata bine” si asta este un lucru atat de diferit! “Dragut” nu inseamna “bun”, in ceea ce priveste asta porumbeii si femeile nu difera mult.

Regula 10
Din nefericire asanumita “boala a porumbeilor tineri” (Adeno/Coli) a devenit o problema mondiala. Daca puii sunt hraniti incepana cu varsta de 10 saptamani sau chiar putin mai in varsta cu acelasi amestec de mancare se reduc in mod semnificativ sansele unu colaps. Tinerii devin mult mai vulnerabili daca li se schimba amestecul in timpul saptamanii, lucru pe care il fac asa de multi crescatori. Haranindu-i cu o mancare “usoara” la inceputul saptamanii si cu alta mai “puternica” spre sfarsit a devenit riscant de cand ne confruntam cu aceasta noua boala. Schimbarea alimentatiei are un efect prea puternic asupra intestinelor asa dupa cum se pare.

10 Greseli ale non-campionilor

Multi campioni impart aceleasi idei si crescatorii care nu vor fi niciodata campioni sunt de alt fel.Motivul pentru care ei nu vor fi niciodata campioni nu este faptul ca ei fac greseli, (oricine face greseli) ci faptul ca ei nu se tem de asta si continua sa le faca.

Greseala 1
Cuvintele nu pot arata indeajuns faptul ca este o mare gresala sa tii cont prea mult de nume, rase si pedigree.Acest lucru a dus deja la prea multe dezamagiri.

Greseala 2
Non-campionii iau masuri la timpul nepotrivit.Ei incearca un refugiu in medicamente prea devreme sau prea tarziu.Atunci cand porumbeii concureaza slab ei cred medicamentele ii pot ajuta insa faptul ca nu sunt in forma nu inseamna ca ei sunt bolnavi.Atunci cand se trateaza impotriva bolilor care nu exista are ca efect slabirea organismului porumbeilor, pe de alta parte este prea tarziu atunci cand actionezi cand porumbeii sunt in ultima faza, cea de a muri.

Greseala 3
Non-campionii nu au incredere.Ei isi schimba metodele iarasi si iarasi.Exista cateva sisteme bune, insa exista si mai multe care nu sunt bune. Cel mai rau este sa schimbi din nou si iarasi din nou.

Greseala 4
In special in ceea ce priveste concursurile cu tinerii este important sa fie o buna legatura intre crescator si porumbei.Atunci cand un crescator care nu are succes intra in crescatorie porumbeii sai vor sa iasa afara pentru ca ei nu au incredere in el.Atunci cand un campion este printre porumbeii lui, acestia se simt in largul lor, insa el ii tine sub control.El este generalul, porumbeii sunt soldatii sai, si …soldatii buni sunt disciplinati.Campionii se joaca cu porumbeii lor in timp ce porumbeii non-campionilor se joaca cu crescatorul.

Greseala 5
Non-campionii vor sa gaseasca cele mai bune produse pentru a-si trata porumbeii impotriva bolilor.Campionii incearca sa isi previna porumbeii sa se imbolnaveasca.Ei acorda o atentie speciala mediului, crescatoria.In adapatorile campionilor este apa curata aproape tot timpul, apa din adapatorile non-campionilor adesea este colorata.Non-campionii sunt prea milosi cu porumbeii care au probleme de sanatate, pecand campionii se debaraseaza de acestia; ei au maini de otel in manusi de matase.

Greseala 6
In special in sezonul concursurilor cu puii este gresit sa se hraneasca “prea greu”.Asta inseamna prea multe proteine, prea multa mazare de exemplu.Mazarea este buna pentru puii care sunt inca in cuib pentru ca ei trebuie sa se maturizeze, pentru puii care participa la concursuri mazarea este otrava.

Greseala 7
Multi non-campioni sunt naivi.Atunci cand imperecheaza porumbeii ei nu realizeaza cat de important este norocul.Ei cred ca daca imperecheaza un usper mascul cu o super femela sau cu sora ei atunci ei vor reproduce in mod automat super porumbei.Insa nu este asa de simplu.

Greseala 8
Non-campionilor li s-au spalat creierele de catre presa si de catre propaganda “agentilor de iluzii”.Campionii sunt mult mai realisti.

Greseala 9
In compartimentul de reproductie al non-campionilor veti gasi reproducatori care au cativa ani buni si care niciodata nu au dat pui buni.Ma intreb ce cauta oare asemenea porumbei acolo.

Greseala 10
Porumbeii de curse moderni au capatat o talie mai mica.Unii cred ca porumbeii mari sunt mai puternici.Ei se inseala. Se intampla adesea ca acesti porumbei mici sa fie cei care se descurca mai bine in cele mai grele conditii meteo si la cele mai mari distante.
In concluzie

Sa ai porumbei buni este distractiv. Din acest motiv unii platesc bani frumosi pentru ei.As putea spune ca am castigat tot ceea ce era de castigat.S-a terminat printr-o regula cara imi interzice sa mai pariez pe bani pentru ca altii au simtit ca atunci nu ar mai avea nici o sansa.

Deci nu au cum sa fie non-sensuri toate vorbele ce vi le-am spus pana acum.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.