647 poze   92310 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 April 2007

paraziti externi

DENUMIREA PARAZITULUI/SPECIA SEMNE CLINICE DIAGNOSTIC TRATAMENT / CONTROL
Căpuşe
Dermanyssus spp. (căpuşa roşie)
Argas spp.
(căpuşa moale) Porumbeii sunt neliniştiţi, agitaţi, prezintă prurit, deplumaţii, dermatite. Apare oboseala, anemia şi tulburări nervoase (paralizia de căpuşe) Se examinează crăpăturile din adăposturi şi corpul păsărilor în special noaptea iar parazitii recoltati se examinează cu lupa Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere(vezi index)
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Ornithonyssus spp. (căpuşa neagră) Porumbeii sunt neliniştiţi, agitaţi, prezintă prurit, deplumaţii, dermatite. Apare oboseala, anemia şi tulburări nervoase (paralizia de căpuşe) Spre deosebire de Dermanyssus spp., trăieşte permanent pe porumbel. Apar printre pene ca mici puncte negre. Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Acarienii pielii şi penelor
Syringophylus spp.
Dermatoglyphus spp.
Pterolychus spp.
Analges spp
(“păduchi de pană”) Pierderi de pene. Locul plăgii va fi deasemeni afectat. Părţi din pană rămân în foliculi şi deseori conţin paraziţi Prezenţa paraziţilor în pene Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Rîile
Cnemidocoptes spp.
C.laevis var.columbae
(râia deplumantă) Apare o dermatoză eritemo-crustoasă,deplumantă,pruriginoasă,foarte contagioasă. Cu cât e mai cald, porumbelul se scarpină mai intens Ex.microscopic al raclajului din piele. A nu se confunda cu năpârlirea fiziologică (care nu e însoţită de prurit) Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
C.mutans
(rîia picioarelor, văroasă) Dermatoză crustoază profilerativă, cronică, benignă a picioarelor, cu contagiozitate redusă Examen microscopic al raclatului din cruste Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Laminosioptes cysticola
(rîia nodulară) Se întâlnesc noduli mici, localizaţi subcutanat în ţesutul conjunctiv din regiunile gâtului, trunchiului şi le picioarelor Se palpează nodulii mici, localizaţi subcutanat, care se simt ca nişte fire de nisip. Examen microscopic al nodulilor. Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Acarienii căilor
Sternostonia tracheocolum (păduchele traheeal)
Cytodites nudus Acarienii căilor respiratorii produc tulburări respiratorii, stare de oboseală cronică, slăbire, axfisiere, chiar moarte Ex.microscopic (în general post mortem) Se poate încerca cu bune rezultate ROMBENDAZOL SUPER (1/4 cpr/porumbel/zi, 2-3 zile consecutiv, repetat după 3 săptămâni)
Păduchi malofag
Columbicola spp.
Lipeurus spp.
Goniodes spp.
Menopon spp.
Peniculus spp. Instabilitate, deprecierea penajului, scărpinare (prurit, slăbire) vitalitate şi productivita-te redusă.Porumbeii se ciugulesc continuu, pot părăsii şi cuibul. Se observă ouă ataşate de pene. Se observă cu ochiul liber paraziţii şi ouăle ataşate de penaj Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Puricii
Ceratophyllus gallinae
C. columbae Anemie, prurit (scărpinat) stare de nelinişte, instabilitate, slăbiciune Puricii se întâlnesc mai rar pe porumbei. Apar mai frecvent în mediu (adăpost) Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere. Se insistă pe deparazitarea adăposturilor.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Ploşniţele
Cimex lecturaris
C.columbaris Anemie, prurit violent la locul înţepătzruu,dezvoltare anevoioa-să mortalitate. Paralizia şi infecţiile cu spirochete pot apare ca sechele (după înţepături). Se examinează noaptea adăposturile şi porumbeii (care sunt agitaţi, se scarpină, se mişcă). Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Musculiţele hipoboscide
Lynchia maura
Pseudolynchia canaressis
Ornythomya avicularia Iritaţie, nelinişte, anemie severă ce conduce la moarte în special la tineret. Transmit Haemoproteus spp (agentul malariei). Insectele trăiesc iarna pe păsări (ca adulţi) sau ca larve în adăpost Se observă insectele ascunse între pene ce sug sângele gazdelor. Se mişcă cu rapiditate în penajul păsărilor afectate. Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile
Alte insecte hematofage
(ţânţari, muşte negre, gândaci, etc) Anemie, iritaţie, performanţe reduse, dermatite. Pot transmite paraziţi ai sângelui (malaria) virusuri şi bacterii patogene. Se observă în special noaptea când se hrănesc. Se pulverizează ROMPARASECT sol.1-2‰ pe păsări şi în adăposturi, sau ROMPARATOX pulbere.
Se izolează porumbeii bolnavi. Se repetă tratamentul de 2-3 ori la interval de 8-10 zile



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
prepelitediverse 21 June 2012  
as avea o intrebare,
raia varoase se transmite si prin ouale de incubat? eu am inteles ca parazitii nu rezista mai mult de 2-3 zile fara gazda...deci daca ouale sunt infestate totusi sper ca nu rezista parazitul 16 zile pe oua dupa care se muta pe pui... ( daca le primesti prin curier...nu pot sa sti sigur ca nu sunt infestate :( )
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.