647 poze   92371 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 April 2007

coccidioza

Coccidioza

Coccidioza este o boala a intestinului subtire, foarte larg raspandita in efectivele de porumbei din intreaga lume. Coccidiile isi au habitatul in intenstinul subtire al porumbelului.

Patogeneza:

Ca si trichomonadele, cocidiile sunt cele mai raspandite protozoare la porumbei si sunt reprezentate de doua specii: E. labbena si E. columbarum. Ambele specii afecteaza numai porumbeii. Se prezeinta sub forma de ouachisti care devin infectanti numai dupa ce s-au maturat in mediul exterior.

Simptome:

Dupa digestia ouachistilor, porumbeii dezvolta leziuni in peretenele intestinal si in decurs de 4-7 zile incep sa excrete ouachisti. Boala poate evolua in doua forme:

o forma asimptomatica sau subclinica care este si cea mai frecventa – in care porumbeii ingera cantitati mici de ouachisti si reusesc sa se imunizeze. In acest fel se creaza un echilibru intre gazda si parazit;
o forma acuta, cand porumbeii ingera cantitati mari de ouachisti si evolutia bolii devine grava prin interventia si a altor factori de stres. Porumbeii slabesc, fac diaree muco-apoasa de culoare gri sau sangvinolenta, inapetenta, sete, penaj mat fara luciu cu aspect murdar.
Diagnostic:

Se stabileste prin examen microscopic al probelor de fecale preparate prin metoda flotatiei.

Forma asimptomatica

In camp microscopic apare un numar mic de ouachisti si se noteaza cu =+.

Forma acuta

In camp apare un numar moderat de ouachisti =++ sau un numar foarte mare in forma severa notati cu =+++.

Tratament:

In forma asimptomatica porumbeii nu se tratateaza pentru a nu deranja echilibrul creat intre gazda si parazit.

In forma acuta porumbeii se vor trata cu Cocistop C – 1 comprimat la adulti si jumatate de comprimat la tineret, 2 zile consecutiv, urmeaza o pauza de 3 zile si apoi inca 2 zile consecutiv sau Coccistop S in apa de baut, 15 ml la 11 litri de apa, timp de 2 zile; urmeaza o pauza de 5 zile si apoi iar 2 zile tratament.

Organismul porumbeilor tineri va fi ajutat prin vitaminizare cu Vita, Vitamix sau Supraelixir + Gingseng dupa schema descrisa la Trichomonoza si Hexamitiaza.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.